SDS: Vučić treba da podnese ostavku 1

Socijaldemokratska stranka (SDS) je danas ocenila da bi lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić trebalo da odmah podnese ostavku na funkciju premijera, pošto je objavio da će biti kandidat na izborima za šefa države.

Vučićev strah od lošeg izbornog rezultata ne sme biti izgovor za politički nemoralno i kukavičko onemogućavanje fer uslova u kampanji i brutalnu zloupotrebu državne funkcije, saopštila je SDS.

Vučićeva izjava da neće podneti ostavku i da će u kampanji učestvovati „van radnog vremena i neradnim danima“ je vređanje zdravog razuma građana i dokaz neprincipijelnosti vlasti, koja je kritikovala Sašu Jankovića što odavno nije
podneo ostavku na funkciju obmudsmana, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Janković podneo ostavku pre izborne kampanje i da Vučić toliko strahuje od opozicionih kandidata da smatra da u fer uslovima nema šansu za pobedu.

Ovo neće biti kampanja jednakih uslova za sve kandidate, već kampanja u kojoj će Vučić zloupotrebom premijerske funkcije pokušavati da državnim aktivnostima i medijskim prostorom nadomesti svoju političku slabost, saopštila je SDS.

Vučić može u kampanju da uđe zadržavajući premijersku funkciju, ali ne više i masku kojom godinama obmanjuje građane, držeći im lekcije o hrabrosti i političkom poštenju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari