Poruka sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Reakcija Srbije će biti odgovorna 1Predsedništvo Srbije Foto: wikipedia

Održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog, preneo je RTS.

Premijerka Ana Brnabić je nakon sednice poručila da će reakcija Srbije biti odmerena i odgovorna.

Ona je ocenila da je odluka Prištine da usvoji platformu završni udarac dijalogu Beograda i Prištine.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, premijerka je novinarima rekla da se radi o dokumentu „koji je protiv zdravog razuma“.

Skupština Kosova usvojila je juče platformu koja predvidja reciprično priznanje Kosova i Srbije unutar postojećih granica i ukidanje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

U zgradu Predsedništva stigli su premijerka Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, šef BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Milan Mojsilović, kao i direktor Policije Vladimir Rebić.

Kosovski parlament usvojio je većinom glasova Platformu za dijalog o, kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine.

Reč je o platformi koju je Beograd ranije ocenio kao dokument koji dokazuje da Priština ne želi nastavak dijaloga sa Beogradom.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je juče da je Priština stavila Srbiju u najteži položaj još od 2011. godine.

„I sada ovim konačnim, poslednjim ekserom su poslali jasnu poruku da je ovo za njih kraj dijaloga i da je dijalog završen“, naveo je Đurić.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za RTS da će odgovor predsdenika Vučića na platformu biti „racionalan, ozbiljan, odgovoran i čvrst“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari