Šef kabineta Ane Brnabić, ipak, Miloš Popović 1Foto: MDULS

Premijerka Ana Brnabić je za šefa svog kabineta postavila Miloša Popovića, koji je bio šef kabineta ministarke državne uprave Kori Udovički, a potom državni sekretar u istom ministarstvu, saznaje Danas.

Kako je potvrđeno našem listu u Vladi Srbije, Brnabić je u kabinet predsednika Vlade sa sobom povela najbliže saradnike iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Savetnica za medije ostaće joj Jelena Kovačević, o čemu je Danas već pisao, dok će njena doskorašnja šefica kabineta u Ministarstvu državnu uprave Ana Ilić ubuduće biti savetnica premijerke za filmsku industriju, kreativne industrije, turizam i digitalnu zabavu. Savetnica za ljudske resurse biće Ivona Simić.

Miloš Popović je u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave bio državni sekretar zadužen za racionalizaciju, reformu državne uprave, saradnju sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, Svetskom bankom i MMF-om. “Brži ekonomski rast jedan je od ključnih prioriteta Ane Brnabić i ona očekuje od Popovića značajnu podršku u delu vezanom za budžet, projekte i rast BDP”, navodi se u odgovoru za Danas iz kabineta premijerke

Rođen je u Beogradu 1986. godine. Diplomirao je 2008. na Beogradskoj bankarskoj akademiji (BBA) – Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije, na smeru “Investiciono bankarstvo”, sa prosečnom ocenom 9,7, nakon čega je upisao postdiplomske studije na Univerzitetu Reding, Velika Britanija, na prestižnoj školi za finansije “ICMA Centre” – “Henley Business School” gde je u roku položio sve ispite i stekao zvanje – Master of Science in International Securities, Investment and Banking. U njegovoj zvaničnoj biografiji se navodi da je tokom studija u Engleskoj stekao je i diplomu “International Fixed Income and Derivatives” (IFID), licenciranu od strane ICMA u Cirihu, kao i diplomu “Chartered Institute for Securities & Investment” (CISI), vodeću globalno priznatu postdiplomsku kvalifikaciju iz finansija koja pokriva oblasti hartija od vrednosti, finansijskih derivata, investicija i korporativnih finansija.

Po povratku u Srbiju, do 2013. bio je zaposlen u Narodnoj banci Srbije (NBS), gde je radio, između ostalog, i u Kabinetu guvernera kao asistent/pomoćnik guvernera za ekonomske poslove.

Premijerkina savetnica sa medije Jelena Kovačević je godinama vodila najveću agenciju za odnose sa javnošću u Srbiji, gde je sarađivala sa Anom Brnabić, a bila je načelnica Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane od 2003. do 2004. u vreme ministra Borisa Tadića, a prethodno i kao savetnica ministarke Marije Rašete Vukosavljević. Vodila je velike međunarodne projekte i bila je deo medijskog tima Svetskog ekonomskog foruma 2003. godine.

Iako je važila za glavnog kandidata za šeficu kabineta premijera, Ana Ilić biće savetnica za filmsku industriju, kreativne industrije, turizam i digitalnu zabavu. Ilić ima dugogodišnje međunarodno iskustvo u radu na pozicioniranju Srbije kao poželjne destinacije za kongresni turizam kao i za snimanje stranih filmova i saradnju sa svetskim filmskim produkcijama i kreativnim studijima. Ima veoma dobre međunarodne kontakte, a u Ministarstvu je bila šef kabineta Ane Brnabić.

Ivona Simić kao savetnica za ljudske resurse takođe je prešla iz prethodnog kabineta Ane Brnabić. Primarno s bavi podrškom ministru državne uprave i lokalne samouprave u formiranju Akademije za javnu upravu. U kabinet državne uprave dok je Ana Brnabić bila ministarka došla je iz privatnog sektora.

"Premijerka insistira na timskom duhu"

 U kabinetu premijerke navode za Danas da Ana Brnabić stalno insistira na timskom duhu i dobroj saradnji u svom timu. “Ovo četvoro ljudi čine okosnicu kabineta predsednice Vlade Srbije, a kabinet će se proširivati u skladu sa specifičnim oblastima na koje će se premijerka fokusirati u svom radu”, navodi se u njihovom odgovoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari