Šefica kancelarije EU završava službu na Kosovu 1Foto: EPA/SABRI ELMHEDWI

Šefica kancelarije Evropske unije u Prištini Natalija Apostolova, koja krajem meseca završava četvorogodišnju diplomatsku službu na Kosovu, poručila je danas da je taj period brzo prošao kada je u pitanju rad na političkom razvoju Kosova, ali istovremeno i sporo u smislu rezultata rada i namere EU da Kosovo učini boljim mestom za život.

Ona je na Tviteru napisala da je zbog pandemije korona virusa imala manji broj oproštajnih sastanaka, iako je želela da se pozdravi sa svima, bilo da su to kolege, ljudi u politici i van nje ili prijatelji.

„Kovid-19 je sve to promenio, ali ja napuštajući Kosovo sa sobom nosim toliko lepih uspomena. Ovde sam imala priliku da vidim upečatljive mlade, energične i talentovane ljude, da razgovaram sa kvalifikovanim preduzetnicima, pratim aktivnosti ženskih mreža i da posetim prelepa mesta. Zato sam uverena u svetlu budućnost Kosova“, poručila je Apostolova.

„Srećno svima vama i bilo je zaista zadovoljstvo i čast predstavljati EU na Kosovu u ove četiri fascinantne godine“, zaključila je Apostolova.

Savet Evropske unije imenovao je Čeha Tomaša Sunioga za novog specijalnog predstavnika na Kosovu.

Suniog će dužnost šefa kancelarije EU u Prištini preuzeti od 1. septembra, a mandat mu, kako je saopšteno, ističe 31. avgusta iduće godine, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari