Selaković: Bajdenova čestitka signal da Srbiju čekaju pritisci i iskušenja 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj poziva na međusobno priznanje Srbije i Kosova, „jedan od signala“ godine koja najavljena kao godina velikih pritisaka i iskušenja za Srbiju.

„Razgovori sa novom američkom administracijom neće biti laki i jednostavni. Mi imao svoj stav, Amerika svoj, ali to nije razlog da odustanemo od svoje pozicije već da i dalje vodimo borbu uporno i mudro“, rekao je Selaković za TV Hepi.

On je navo i da ga čestitka Bajdena u suštini nije iznenadila ali ga je „možda iznenadilo da se takva težnja spoljne politike Amerike, nove administracije“, iznosi u čestitki za državni praznik.

„To pokazuje novi stav američke spoljne politike, ali je za nas najvažnije da u aktima međunarodnih organizacija i Evropske unije, sa kojom vodimo pregovore, takve stvari ne stoje kao uslovi, a i da stoje jasan je naš stav koji je predsednik Aleksandar Vučić izneo u Beloj kući“, rekao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari