Selaković: Današnji telefonski razgovor Vučića i Merkel deo "operacije Pariz" 1Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV (arhiva)

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je današnji telefonski razgovor Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel deo „operacije Pariz“ i nastojanja da sastanak 1. jula u glavnom gradu Francuske napravi pomak u razgovorima o Kosovu i Metohiji.

Govoreći za televiziju Prva, Selaković je naveo da će predsednik Srbije tokom tog razgovora saslušati predloge i ideje nemačke kancelarke u vezi sa Kosovom i eventualnim nastavkom dijaloga sa prištinskim vlastima.

„Svima je jasno da je u toku ‘operacija Pariz’, da se veliki, pre svega u EU, trude da sastanak u Parizu napravi neki pomak i učini nas bližim razgovorima i traženju rešenja. Uverene sam da je sve usmereno ka tom sastanku jer svima je jasno da trenutna situacija na Kosovu i Metohiji ugrožava bezbednost čitavog regiona“, kazao je Selaković.

On je ocenio da je važno što će 10. juna biti održana sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji ali i dodao da ne veruje da će taj sastanak bilo šta suštinski promeniti.

„Iskustvo nas uči da se odluke donose na drugom mestu a da se onda potvrdjuju u Savetu bezbednosti“, naveo je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari