Foto: Fonet

Nikola Selaković je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da Srbija vodi politiku koja svakome, bez obzira na to gde odlazi naš zvaničnik, u Vašington, Brisel, Moskvu ili Peking, ima mogućnost da kaže da je naše opredeljenje da Srbija ide ka EU ali da neće uvoditi sankcije Rusiji niti će glasati protiv Rusije.

Selaković je naveo da nije lako održati takvu spoljnu politiku, ali da Srbija, zahvaljujući rukovodstvu i naročito predsedniku Vučiću uspeva da održi tu poziciju.

Podsetio je da su mnogi rekli da Srbija neće moći dugo u tome da istraje ali da je sada njena pozicija učvšćena i da je to nešto po čemu je prepoznatljiva u regionu, Evropi i svetu.

Generalni sekretar predsednika je rekao da je isto tako principijelna pozicija Srbije da hoće kompromis sa Albancima ali da neće da bude ponižena.

Istakao je da je Srbija izuzetni zahvalna na ruskoj podršci kada je reč o KiM i stavu koji je osvedočen u dve decenije događaja za nama. Kako kaže, ta pozicija je čvrsta, iskrena i nije se menjala.

Međutim, Selaković kaže da Rusija koristi priliku da ukaže Srbiji da će imati podršku za ono što ona želi ali da treba da zna da ne treba od Rusa da očekujemo da budu „veći Srbi od nas samih“, izjavio je Selaković za RTS.