Selaković: Ekonomsku saradnju sa Azerbejdžanom podići na viši nivo 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas u Bakuu izjavio da je zaključak današnjeg, šestog zasedanja Međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju i trgovinu da je potrebno podići nivo ekonomske saradnje i trgovinske razmene na nivo na kom su politički odnosi Srbije i Azerbejdžana.

Šef srpske diplomatije ministar rada i socijalne zaštite Azerbejdžana Sahil Babajev su danas u Bakuu kopredsedavali šestim zasedanjem Međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Nakon sastanka, Selaković je istakao da su bilateralni politički odnosi i strateško partnerstvo na veoma na visokom nivou.

Ministar rada i socijalne zaštite Azerbejdžana Sahil Babajev izjavio je da je saglasan sa ocenom ministra Selakovića da su politički odnosi dve zemlje na najvišem nivou i da je neophodno da i ekonomska saradnja dostigne taj nivo.

Takođe, pozvao je srpske kompanije da učestvuju u rekonstrukciji u postkonfliktim područjima u Azerbejdžanu.

Selaković na Poslovnom forumu Srbija-Azerbejdžan o poljoprivredi, turizmu i građevinarstvu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je danas na Poslovnom forumu u Bakuu izjavio da je potencijal za saradnju Srbije i Azerbejdžana veliki, pre svega u oblasti poljoprivrede, turizmu i gradjevinarstvu.

Selaković je izjavio da je veoma važno što su na Forumu predstavnici deset kompanija iz Srbije, zainteresovanih da jačaju kontakte sa azerbejdžanskim kolegama i razmene iskustva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

„Ovi susreti su veoma važni jer se promoviše Srbija i mogućnosti ulaganja u našu zemlju, ali i naši poslovni ljudi se informišu o mogućnostima njihovog ulaganja u Azerbejdžanu“, rekao je on.

Selaković danas završava trodnevnu posetu Azerbejdžanu gde je razgovarao s najvišim zvaničnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari