Selaković: Erdoganova poseta dokaz da je Srbija politički zrela 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Značaj posete turskog predsednik Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji je veliki jer ona pokazuje da je Srbije postala politički zrela i da razgovara i sa onima sa kojima nije saglasna u svemu ali traži zajedničke dodirne tačke, izjavio je za RTS generalni sekretar predsednika republike Nikola Selaković.

Kako je naveo, nakon sporazuma koji će biti potpisani slede velike beneficije za privredu a tiču se izvoza goveđeg mesa i suncokretovog ulja u Tursku. Biće potpisani i mnogi sporazumi o saradnji dve zemlje. Selaković je dodao da Turska ima široku sferu uticaja i dodao da sa Erdoganom dolazi i 185 jakih privrednika koji su ulagali u Srbiju tamo gde niko drugi nije hteo

Međutim, Selaković je rekao da je primetio da je, uprkos tome, glavna vest to što će biti gužve u Beogradu i koliko će se gde čekati.
„Ali ako je to glavna vest, onda to govori koliko napredujemo, ako nemamo ništa bitnije“, rekao je Selaković. On je dodao i da ga Erdoganova poseta podseća na neka ranija vremena kada su kralj Aleksandar i tadašnji lider Turske Ataturk tražili zajedničke imenoioce za saradnju dve države.

Odgovarajući na pitanje o odnosima Srbije i Turske sa Rusijom i načinu na koji zapad gleda na to, Selaković je rekao da smo mi mala zemlja da bismo se bavili politikom velikih sila.

„Ono što je za nas važno to je napredak ekonomije i modernizacija vojske, jačanje mira i stabilnosti“, rekao je Selaković i dodao da je važno da se saradnjom sa svakom stranom sveta stvori bolja pozicija za našu državu i narod.

Selaković je dodao da je Vučić i kao premijer i kao predsednik pokazao da je to moguće.

„Važno je da imamo dijalog sa Turskom o saradnji baš kao što čuvamo partnerstvo sa Rusijom i Kinom težeći evropskim integracijama“, rekao je Selaković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari