Selaković kandidat za gradonačelnika? 1Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović jeste jedan od favorita za funkciju predsednika Srpske napredne stranke, ukoliko predsednik države Aleksandar Vučić sprovede u delo najavu da će se januara 2019. povući sa kormila partije, ali definitivna odluka još nije doneta i očekuje se da će to biti odlučeno „u poslednjem trenutku“, tvrde nezvanično za Danas izvori bliski naprednjacima, komentarišući tvrdnje lista Kurir da je „pala odluka“ da Stefanović za godinu i po dana postane lider SNS.

Izvori našeg lista navode da Vučić „ima veliko poverenje u Stefanovića“, ali da ne treba isključiti mogućnost da će stranku preuzeti i bivši ministar pravosuđa i aktuelni generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. „Postoji frakcija u stranci koja bi volela da vidi Stefanovića na liderskoj poziciji, ali isto tako nije mali broj onih koji se zalažu za Selakovića. Stoga, očekuje se da će Vučić odluku o tome saopštiti u poslednjem trenutku, da bi sprečio trvenja i borbu za vlast među naprednjacima“, ističu sagovornici Danasa.

Prema nezvaničnim informacijama Danasa, Stefanović će biti šef kampanje SNS za beogradske izbore na kojima naprednjaci „očekuju sigurnu pobedu“, a ti izbori biće „najverovatnije održani u martu 2018“.

Naši izvori, takođe, tvrde da Selaković ima najviše šansi da postane kandidat SNS za gradonačelnika srpske prestonice, iako pojedini mediji spekulišu da će u „trku“ za „prvog čoveka Beograda“ u ime te stranke ući aktuelni gradski menadžer Goran Vesić ili Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je prošlog meseca izjavio je da će na kongresu stranke koji je planiran za januar 2019. godine predložiti naslednika na čelu naprednjaka. Kako je rekao, veruje da će većina izabrati toga koga je predložio i naveo da je pomogao stranci da „ostvari najveće izborne pobede u modernoj srpskoj istoriji i da Srbija postane dobro uređena normalna zemlja“. Poručio je i da će novi lider SNS „biti osoba koja iznad svega voli svoju zemlju, neće je sramotiti i koja će i nadalje pobeđivati na izborima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari