Selaković: Kosovsko pitanje se rešava svakog dana 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je za RTS da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem, te da predsednik i Vlada svakog dana rade na rešenju.

Ističe da više ne sme da se čeka, te da se Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti.

Nikola Selaković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je o razgraničenju, koje je predsednik Vučić pomenuo kao moguće rešenje za Kosovo, govorio još Dobrica Ćosić, koji je bio predsednik SRJ pre 26 godina.

„To samo govori koliko je ovaj problem dugoročan, ozbiljan i kompleksan, a nismo uspeli da ga rešimo na druge načine kada smo bili mnogo jači“, rekao je Selaković.

Dodao je da ovo nije prvi put da Vučić govori o razgraničenju i ukazao na to da na našu južnu pokrajinu pola sveta gleda na jedan, a pola na drugi način.

„Imamo 95 posto stanovništva koji ne žele da žive u državi Srbiji. U takvoj situaciji, u kojoj su nam 2008. ostavili nezavisno Kosovo, 2009. pomerili problem iz UN u institucije EU, dobili potvrdu MSP, u tim nemogućim uslovima od predsednika Vučića, vlade, vlasti, očekuje se da se ne urozi naša ekonomija, da se ne ugroze investicije koje dolaze u Srbiju, da se ne ugroze penzije i plate. Pitam kako“, kaže Selaković.

Ističe da je predsednik Srbije hrabar čovek, koji se bori da dobijemo nešto više.

„Šanse su 95 posto da rešenja neće biti i onih pet posto on izlazi sa spremnošću da rešenje da…“, rekao je Selaković.

Komentarišući reakcije zapadnih zemalja, za koje granica postoji još od 2008. godine i koje smatraju da ovakvo rešenje može da destabilizuje region, Selaković kaže da je jedini problem to što predsednik neće da prihvati da je Kosovo nezavisno „u onim granicama u kojima nam se nameće“.

„A, pritom se bori da svako dobije više, od Srpske pravoslavne crkve do svakog čoveka“, rekao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari