Foto: Stefana Savić

Prema proceni pomenute kladionice, izglednu verovatnoću da nakon martovskih izbora zasedne u fotelju gradonačelnika ima i sadašnji gradski menadžer Goran Vesić (3,60), kao i ministar policije i predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović (5,00).

Od opozicionih kandidata, kao peti favorit najbolje je kotiran, (ne)očekivano, predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić (5,00), dok je na šestom mestu bivši gradonačelnik Dragan Đilas (6,00), čiju su kandidaturu podržali Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, Levica Srbije i Pokret za preokret.

Među deset favorita našao se i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić iz SPS-a (8,00), predsednica gradske opštine Savski venac Irena Vujović (9,00), te direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić (13,00). Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i prvi čovek PSG Saša Janković nalaze se na desetom, odnosno jedanaestom mestu liste potencijalnih „upravitelja glavnog grada“ (25,00).

Ministarka Zorana Mihajlović, koja je nedavno u intervjuu za Nedeljnik demantovala da će biti kandidatkinja za gradonačelnicu prestonice, zauzela je četrnaesto mesto sa kvotom 75,00, a od nje je bolje kotiran proslavljeni scenarista i akademik Dušan Kovačević, koga su pred kraj minule godine pojedini mediji pominjali u kontekstu kandidata SNS za prvog čoveka Beograda. Zajednički kandidat DS i Nove stranke Dragan Šutanovac, prema proceni kladionice, ima iste šanse da stane na čelo Beograda kao Zorana Mihajlović.

Veoma male izglede za useljenje u zdanje Starog dvora pomenuta kladionica daje Luki Maksimoviću (Belom Preletačeviću), kao i lideru DJB Saši Raduloviću, kojima je dodeljena visoka kvota 100,00. Kladionica Meridian za apsolutne autsajdere u trci za budućeg gradonačelnika proglasila je Radomira Lazovića i Dobricu Veselinovića iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, ocenivši ih kvotom 500,00. Zanimljivo je da je odmah iza njih pozicioniran glavni urednik našeg lista Dragoljub Draža Petrović, sa identičnom kvotom.

Glumci Lazar Ristovski, Dragan Bjelogrlić, Nikola Đuričko i Sergej Trifunović, imena su iz kulturnog miljea na koja će građani takođe moći da se klade i da, sudeći po ogromnim kvotama, odlično zarade, ukoliko se kakvim slučajem desi da neko od njih dobije ključeve grada nakon martovskih izbora.

Meridianovi prognozeri uvrstili su u listu i nekoliko estradnih zvezda, poput Svetlane Cece Ražnatović, Jelene Karleuše, Marije Šerifović i Ane Bekute, koje su, interesantno, na boljoj poziciji od lidera radikala Vojislava Šešelja.