Selaković: Moguća rekordna trgovinska razmena Srbije i Slovenije ove godine 1Foto: BETAPHOTO/STA/Daniel Novakovic/DS)

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas Ljubljani, u razgovoru sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, ocenio da, prema podacima iz prva tri meseca, postoji šansa da Srbija i Slovenija ove godine ostvare rekordnu trgovinsku razmenu.

On je rekao da je Slovenija jedan od najznačajnijih trgovinsko-ekonomskih partnera i investitora u Srbiji, a da su ukupni bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Selaković je poručio da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija svih zemalja regiona ka što intenzivnijoj saradnji.

„Nama su potrebni mir i stabilnost, i zato sprovodimo pozitivnu regionalnu agendu i saradnju na ekonomskom planu“, rekao je Selaković.

On je zahvalio na pomoći Slovenije procesu evrointegracija Srbije, čestitao predstojeće preuzimanje predsedavanja Savetu EU i izrazio očekivanje da će Slovenija ostati dosledna u podršci proširenju EU na Zapadni Balkan.

Sagovornici su razgovarali i o položaju srpske nacionalne manjine u Sloveniji, a šef srpske diplomatije je iskazao spremnost Srbije da u Ljubljani otvori Srpski kulturni centar, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari