Selaković na kraju posete Maroku: Bratska saradnja će biti unapređena 1Foto: Beta/Ministartsvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas, na kraju dvodnevne posete Rabatu, da je Maroko prijateljska država Srbiji, da će bratska saradnja sa tom zemljom biti nastavljena i unapređena.

Selaković je rekao da će naredna godina, u kojoj se obeležava 65. godišnjica diplomatskih odnosa dve države, u Srbiji biti godina Maroka, a u Maroku godina Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Veoma je mnogo sličnosti izmedju naše dve države, na prvom mestu po tome što živimo u složenim regionima, kako vodimo svoju spoljnu politiku, kakvi su naši odnosi sa velikim silama u svetu, sa EU svakako, ali i sličnosti u običnom životu“, kazao je Selaković.

Naveo je da je bio „ponosan kada je čuo mnogo toga pozitivnog“ od zvaničnika Maroka o načinu na koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi zemlju, stoji u saopštenju.

„Maroko je zaista prijateljska država Srbiji, država u ozbiljnom razvoju i zamahu. Ponosan sam na ono što ovde mogu da čujem o Srbiji, ponosan na to koliko se ugled i reč Srbije cene“, dodao je Selaković.

Selaković je u Maroku razgovarao sa predsednikom Vlade, predsednikom donjeg doma parlamenta i sa ministrom spoljnih poslova Naserom Bouritom, za koga je rekao da je „pravi prijatelj“ Srbije zbog „podrške koju joj nesebično i na svakom mestu pruža po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta“.

Šef srpske diplomatije je istakao razgovore o unapredjenju saradnje u svim oblastima i ukazao da je bilo reči o pripremi trećeg Mešovitog komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Srbije i Maroka, za koji, kako se navodi, veruje da će biti održan tokom leta.

Selaković je naglasio da će saradnja „dve bratske prijateljske zemlje“ biti nastavljena i da je uveren da će ona „dobiti novu dimenziju“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari