Foto: Fonet/Alesandar Levajković

Jedinstvena Srbija iznela je svoj stav i kao što JS poštuje stav SNS, tako i SNS poštuju stav Jedinstvene Srbije, rekao je on.

„Ključno je da sa koalicionim partnerima, u prvom planu sa Socijalističkom partijom Srbije, strateški produbljujemo naš odnos i uveren sam da period pred nama donosi taj viši nivo saradnje. Mi smo protiv teških reči, ali saradnju nastavljamo i sa JS“, rekao je Selaković. On je rekao da o Ani Brnabić ima izuzetno pozitivno mišljenje i da je ona „izuzetan profesionalac, odgovorna i lojalna osoba“. Selaković smatra da će Vlada raditi dobro.

„Svakom ko priča o fikusima, ikebanama, marionetama imam da poručim da nikada nije dobro da potcenjuju čoveka koji im je neistomišljenik“, rekao je Selaković. Smešne su i plitke priиe o ruskoj, američkoj ili evropskoj vladi, rekao je Selaković i ocenio da, ako su SNS i Aleksandar Vučić za nešto zaslužni, to je „što imamo srpske vlade“.

„Odajem Vučiću priznanje zbog hrabrog poteza da postavi Anu Brnabić na mesto premijera“, rekao je on. Selaković je dodao da je ključno da se sa koalicioniom partnerima, pre svega sa SPS, produbljuju odnosi i da očekuje da će predstojeći period doneti „taj viši nivo saradnje“.

„Činjenica da SPS ima viљe resora znači da ima i više odgovornosti i za politiku koja se vodi, ali i za svoje postupke“, rekao je Selaković.

Povodom rasprave u SNS za obezbeđivanja većine za izbor Brnabić za premijera, Selaković je rekao da je da je bilo različitih mišljenja, ali kada su svi rekli šta misle, zajednički su zaključili „nešto što je postao stav iza koga su svi stali“.

„U stranci koja broji preko 600.000 članova imate ljude od monarhističke provinijencije do nekog oblika komunizma, potomke četnika i partizana, ljude koji su za evropske integracije i one koji su za Rusiju, ali se na kraju dogovorimo. Presudni su interesi države, graрana, ekonomskog prosperiteta i poboljšanje životnog standarda“, rekao je Selaković.