Selaković: Razgovori Beograda i Prištine teški i mučni 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za TV Prvu da od razgovora delegacije Srbije i Prištine u Njujorku ne očekuje ništa novo ni epohalno jer, kako je ocenio to su razgovori koji teku.

Kako je naveo razgovori Beograda i Prištine „teški i mučni“ i dodao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić se po pitanju Kosova i Metohije (KiM) trudio da nađe pravi ugao, poziciju koju je teško naći i odabrati da bi se opstanak i ostanak Srbije i srpskih interesa na KiM sačuvao i očuvao.

Prema rečima Selakovića Vučić je jedino rekao da hoće da zna gde su naše granice, da se po tim pitanjima teško bori i da je srpska diplomatska aktivnost snažna.

– Sastanak Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, koji je zakazan za sledeću sedmicu, od izuzetne važnosti. Očekujem sastanak u četiri oka dva predsednika, a potom i zasedanja mešovitog komiteta, komisije za saradnju Srbije i Rusije“, naveo je Selaković i ocenio da je to jedan od najvažnijih sastanaka Vučića.

– Očekuje da će predsednik Rusije Vladimir Putin doći u Srbiju u narednih šest meseci, a možda i ove godine, rekoa je Selaković za TV Prva. Povodom sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke koji će biti održan danas u Centru Sava, Selaković je rekao će ta stranka za nepunih mesec dana obeležiti 10 godina postojanja.

– Biće reči o tome gde će, kada i na koji način će to biti obeleženo. Predsednik Vučić će verovatno predložiti neki od gradova u unutrašnjosti Srbije za proslavu“ rekao je Selaković. Kako je objasnio, na sednici će biti reči o objektivnoj analizi rezultata SNS-a, a „poznajući predsednika Vučića sigurno nije zadovoljan kreiranjem određene atmosfere u društvu koja stiže iz pojedinih opzicionih krugova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari