Šešelj: Kada će biti smenjena ministarka Mihajlović 1Foto: FoNet

“Dokle će premijerka Ana Brnabić trpeti u Vladi Srbije skandal majstora Zoranu Mihajlović , jer ona neprekidno izaziova incidente i skandale. Nije mi krivo što sramoti rad ministarstva i rad Vlade, nego je počela veliku sramotu da nanosi Skupštini“

To je danas na početrku sednice parlamentra upitao Vojislav Šešelj, šef poslaničke grupe SRS , dodajući da su na jednoj od predhodnih sednica  poslanici pitali ministarku Mihajlović zašto se po hitnom postupku razmatraju zajmovi za prugu i vodosnabdevanje i Sporazum o Transportnoj zajednici i da je tada predsednica parlamenta Maja Gojković obavestila poslanike da je to tražila Zorana Mihajlović.

Prepričavajući dešavanja sa te senice Šešelj je rekao i da se “Mihajlovićeva tada  okrenula prema Gojkovićevoj  i rekla joj da laže.  On je podsetio i da je na toj istoj sednici ministarka Mihajlović izvadila pudrijeru i počela da se šminka. Podsetio je da je Mihajlovićeva u jednom trenutklu  izazvala i krizu u odnosima sa Rusijom i Kinom . “Zato je krajnje vreme da  joj se Brnabić zahvali na dosadašnjem radu i zatraži od nje da podnese ostavku, a ako to neće, da izađe sa inicijativom da je razreši parlament”, precizirao je Šešelj , dok je šef poslaničke grupe SDS Marko Ðurišić pitao Maju Gojković i ministra policije Nebojšu Stefanovića šta je urađeno povodom pretnji poslanici Mariniki Tepić i kako je moguće da niko od osumnjičenih nije saslušan, navodeći da su njihova imena poznata, da je među njima i Miša Vacić, „kadar SNS“, koji je radio u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Marijan Rističević, poslanik Narodne seljačke stranke pitao je zašto tužilaštvo u Smederevu drži u fijoci predmet protiv Radoslava Milojičića, navodeći da je dobio odgovor Tužilaštva da se protiv Milojičića vodi odgovarajući postupak. On je pitao i da li je RTS koju je nazvao „Radio televizja N2“ i za koju je rekao da „po uređivačkoj politici dolazi u situaciju da postaje pomoćnica N1 barem po ponašanju novinara i urednika infromativnog programa“, u poslovnoj vezi sa Draganom Ðilasom.

Poslanica LSV Olena Papuga pitala je nadležne kada će parlamentu biti upućene izmene zakona o restituciji, a ministarku Zoranu Mihajlović i Puteve Srbije na osnovu čije procena i odobrenja je određena tri puta viša putarina od Beograda do Subotice i koliko će prihoda od toga ostajati Vojvodini, te zašto ministarka kaže da Srbija neće nikada uvesti vinjete koje imaju svi u EU. I šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević pitao je nadležne o radovima na putu Loznica – Valjevo koji će se spajati s Koridorom 11, te naveo da postoji idejno rešenje za tu deoncu koju je uradio CIP.

Milićević kaže da je sada taj deo puta veoma loš, da je na njemu otežan saobraćaj, al ii ugrožana bezbednost ljudi.

Šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović pitao je Agenciju za borbu protiv korupcije da li je ostavka direktorke agencije Majde Kršikape u vezi sa istraživanjem donacija za SNS i da li je Agencija tražila od ministra odbrane Aleksandra Vulina da pokaže avionske karte za Kanadu gde je od tetke dobio po 9.000 evra koje je legalno u više navrata unosio u Srbiju i time platio stan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari