Šešelj: Uspešan početak kampanje 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da su radikali uspešno počeli predsedničku kampanju demonstracijama protiv obraćanja visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini u Skupštini Srbije.

Na državnoj televiziji su uspeli da ukinu ton. Mi smo izneli ključnu tačku programa, nećemo Evropu, hoćemo integraciju sa Rusijom, rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

Šešelj je, reagujući na izjavu lidera pokreta Dveri Boška Obradović da su radikali u dogovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem izveli performans u parlamentu, rekao: „Obradović je potpuni idiot – pustite šta on priča“.

On je rekao da je teško doći do notara za overu potpisa za kandidaturu, ali da se SRS ne žuri jer je krajnji rok sledeća nedelja.

Redosled se određuje žrebom. Vlast je pokazala samovolju jer su uzurpirali notare, a nemaju korist od toga da mašu time da su prvi podneli kandidaturu. Imamo 10 dana, rekao je Šešelj.

Poslanici radikala su tokom obraćanja Mogerini uzvikivali „Srbija, Srbija“, „Srbija, Rusija, ne treba na Unija“, a po završteku njenog govora obratili su se i premijeru Aleksandru VUčiću uzvicima „Ua, Vučiću“.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari