Šešelj: Vučić da sazove Skupštinu o Crnoj Gori 1

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da bi premijer Srbije Aleksandar Vučić trebalo da pokrene inicijativu da se sazove sednica Skupština Srbije na kojoj bi se raspravljalo o stanju u odnosima između Srbije i Crne Gore, posle hapšenja srpskih državljana tokom izbora.

On je pitao Vučića „zašto Vlada Srbije nije oštro reagovala na ovu podvalu svetskih razmera sa kojom se suočila, kada je mafijaški režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori plasirao preko svih svetskih agencija da je Srbija poslala grupu terorista u Crnu Goru da izazovu puč, da obore Đukanovićev režim i da njega uhapse“.

Šešelj je, kako prenosi FoNet, ocenio da su izbori u Crnoj Gori pokradeni. „Krajnje je vreme da se srpska Narodna skupština time pozabavi, pogotovo što smo sada oklevetani. Plaćeni su ljudi iz Srbije, a neki su nasumice tamo uhapšeni da bi se javnosti predstavilo da su to teroristi koji su došli da se obračunaju sa Đukanovićem“, rekao je Šešelj.

On je dodao i da „Đukanovićeva mafija žari i pali po Srbiji i dominira Srbijom“. Šešeljeva SRS učestvovala je na izborima u Crnoj Gori kao 16. na glasačkom listiću, pod nazivom Stranka srpskih radikala „Crnu Goru u sigurne ruke“. Nosilac liste je Aleksandar Janković. Nekoliko radikala ušlo je i u Demokratski front, ali je Janković insistirao na tome da je to „jedina prava Šešeljeva stranka“. Radikali nisu prešli cenzus.

Đorđe Vukadinović, koji je formalno još uvek iz poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije, pitao je premijera Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića kakva su njihova saznanja o ulozi bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića u dešavanjima u Crnoj Gori tokom izbora, prenosi FoNet.

On ih je pitao i kakva saznanja imaju o tome da li je u pitanju teroristička grupa ili grupa koju je angažovala aktuelna crnogorska vlast da bi poslužili u predizborne svrhe crnogorskom režimu da stvori dramu oko navodnog državnog udara i tako popravi svoj izborni rezultat.

Vukadinović je Vučiću i Stefanoviću postavio i pitanje kako je moguće da smrt jednog osuđenog narko dilera (Aleksandara Stankovića) Saleta Mutavog postane tema i kako je moguće da osuđeni narko diler bude na slobodi i bude vođa navijača, kao i da li je poznato da je on bio član Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari