Šešelj: Vučiću u Vašingtonu ne preti opasnost 1Foto: FoNet/Božidar Petrović

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Vašingtonu ne preti nikakva opasnost i da nema čega da se boji ako bude odlučan u odbijanju bilo kakvog rešenja koje bi Kosovo i Metohiju izdvajalo iz ustavnog sistema Srbije.

On je na konferenciji za novinare ukazao na to da su režimski mediji poslednjih dana namerno i unisono dizali izvesnu paniku u javnosti, kao šta čeka Aleksandra Vučića u Vašingtonu, pred kakvim će biti iskušenjima, kakvim se opasnostima izlaže, kakve će pritiske na njega vršiti i tako dalje, piše u saopštenju SRS.

Šešelj je rekao „da je to sve bilo nepotrebno, suvišno, da su uzalud takvo raspoloženje stvarali u narodu, jer Vučiću u Vašingtonu ne preti zapravo nikakva opasnost“.

On je rekao da se Vučiću u Vašingtonu ništa ne može desiti, „neće ga tamo ni uhapsiti, ni ubiti, ni čerečiti, ni bilo šta drugo“.

„Ko god kaže Kosovo nezavisno – ne može i gotovo, nema šta više da se raspravlja. Dosta smo raspravljali, dosta je Srbija popuštala, dosta je Srbija išla niz dlaku Evropskoj uniji i Americi. Srbija mora imati odlučne stavove po svojim egzistencijalnim, vitalnim pitanjima“, istakao je Šešelj.

Šešelj je rekao da je SRS veoma zadovoljna što je opozicija u Crnoj Gori pobedila na izborima i „prijateljski skrenuo pažnju da ne smeju dozvoliti da tri pobedničke stranke dođu u unutrašnje sukobe, da se pojavi nesloga po bilo kom pitanju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari