Ševarlić: Zašto Skupština nije odlučivala o vanrednom stanju? 1Foto: Dveri

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić upitao je danas predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zašto nije sazvala vanrednu sednicu na kojoj bi poslanici razmotrili predloge nadležnih organa za proglašenje vanrednog stanja u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Ševarlić je u pismu upitao predsednicu skupštine ko je, gde i na osnovu čega odlučio i zaključio da ne postoje uslovi za sazivanje vanredne sednice kada kako je naveo, „nijednom poslaniku nije dostavljen poziv za istu“.

„Da li ste sinoćnom odlukom, suprotno Ustavu, suspendovali najviši državni zakonodavni organ – Skupštinu Srbije? Da li ćete i kada sazvati vanrednu sednicu Skupštine Srbije da vrši svoje nadležnosti u vreme već proglašenog vanrednog stanja? Da li su stavljanjem u kućnu izolaciju, poslanicima starijim od 65 godina praktično već oduzeti još uvek važeći mandati i pre njihovog isteka“, upitao je Ševarlić.

U Srbiji je sinoć zbog epidemije korona virusa proglašeno vanredno stanje na osnovu zajedničke odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednice skupštine Maje Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari