Sijarto: Mađarska će pomoći Srbiji zbog novog talasa migranata 1Foto: EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas u Beogradu da će njegova zemlja braniti svoje granice i da je spremna da pomogne Srbiji u suočavanju sa novim talasom izbeglica.

„Nijednog ilegalnog migranta nećemo pustiti da prođe u našu zemju“ rekao je Sijarto na konferenciji za novinare posle razgovora sa srpskom ministarkom za evrointegracije Jadrankom Joskimović.

Sijarto je izrazio zabirnutost zbog događaja u Siriji i Turskoj i na grčko-turskoj granici posle odluke Ankare da otvori svoje granice za migrante koji idu ka Evropi.

„Jasno možemo da računamo da će stotine hiljada migranata doći u ove obalsti možda već u narendim sedmicama ili mesecima“, rekao je mađarski ministar.

Sijarto je rekao da je 20 mađarskih policajaca raspoređeno na granice sa Srbijom i da je Mađarska spremna da razgovara sa Beogradom o daljoj pomoći.

Ministarka Joksimović je rekla da Srbija intenzivno radi na tome da bude spremna za novi talas migranata i da je do sada pokazala humani pristup rešavanju tog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari