Sijarto: Otvoriti pet poglavlja 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama i situaciji u regionu.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji i pozdravio najavljeno održavanje Četvrte zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske, saopštila je Pres služba predsednike Republike.

Dvojica sagovornika su zaključili da je u interesu obe zemlje da nivo političkih odnosa obezbedi i veću ekonomsku saradnju, a posebno veжi obim mađarskih investicija. Pozdravljeno je povećanje trgovinske razmene od 34 odsto, kao i povećan izvoz Srbije u susednu Mađarsku.

Vučić je istakao da u Srbiji postoji povoljno i stimulativno poslovno okruženje, a mađarska ulaganja i učešće mađarskih kompanija u zajedničkim projektima su dobrodošli. On je izrazio zahvalnost za podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, kao i za napore mađarskih zvaničnika da održe dinamiku pregovora o proširenju.

Ministar Sijarto je naglasio da Mađarska insistira da ove godine bude otvoreno pet poglavlja u procesu pregovora, jer bi to bio pozitivan signal Srbiji na evropskom putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari