Simić: Brisel da izvrši pritisak na Prištinu 1Slavko Simić Foto: Medija centar

Predstavnik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je sastanak predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija, kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta o taksama odlučujući, jer će od njega zavisiti budućnost dijaloga Beograda i Prištine.

Simić je za Radio-televiziji Srbije rekao da je potrebno da Brisel, zemlje Kvinte i Evropske unije izvrše pritisak na kosovske lidere kako bi se odluka o taksama povukla i kako bi se kosovski Albanci naterali da sednu za pregovarački sto u Briselu.

„Očekujemo od ambasadora u Prištini, ali i od američke administracije, zemalja Kvinte i Evropske unije koja je posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine da izvrše snažniji pritisak na kosovske lidere kako bi se odluka o taksama povukla i kako bi se oni naterali da sednu za pregovarački sto u Briselu kako bi se rešavali svi problemi i izazovi sa kojima se suočavaju i Srbi i Albanci na Kosovu i Metihiji“, kazao je Simić.

On je naveo da je sigurna da ako ne dođe do pritiska međunarodne zajednice na Albance da u prvoj polovini godine neće biti povlačenja odluke o uvođenju taksi na robu iz Srbije, što znači da će dijalog biti blokiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari