Simić: Neprihvatljivo formiranje vojske 1Foto: Facebook / Srpska lista

Predstavnik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da pokušaj transformacije KBS u Vojsku Kosova nije prihvatljiv za Srbe koji očekuju da to ne bude prihvatljivo ni za međunarodnu zajednicu.

Simić je za RTS rekao da je pozicija Srpske liste jasna i da su oni protiv kršenja Rezolucije 1244.

Kako je rekao, to baca u vodu pokušaj i napore srpskog naroda na Kosovu koji pokušava da investira u poverenje i mir, dok sa druge strane Priština investira u destabilizaciju Kosova i čitavog regiona.

Simić je dodao da kosovski ustav nije realan i da se koristi onda kada je potrebno zastupati interese pojedinaca i institucija.

Prema njegovim rečima, paket zakona, koji će biti pred poslanicima 14. decembra, sigurno će prekršiti mnogo ustavnih odredbi.

Simić je dodao da će srpski poslanici razgovarati sa svim međunarodnim zvaničnicima i organizacijama, zajedno sa državom Srbijom, i da će svima predstaviti da se ugrožava mir i bezbednost.

Komentarišući najavu da će Rustem Mustafa biti prvi komandant OVK koji će se naći pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu, Simić je podsetio da je kosovski parlament još 3. avgusta 2015. godine doneo odluku o formiranju Specijalnog suda i da od tada nije bilo nikakvih rezultata, zbog čega nisu velika očekivanja srpskog naroda.

On je npomenuo da je važno zaštiti ključne svedoke u nekim postupcima i procesima, a da srpski narod ima jasnu poruku da nema budućnosti bez pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari