Sinani: Raspisati vanredne parlamentarne izbore u Preševu 1Foto: wikipedia

Dosadašnja predsednica opštine Preševo Ardita Sinani je izjavila da će, ukoliko predsednica Skupštine Srbije ne bude raspisala vanredne parlamentarne izbore u toj opštini za 14. novembar, kada je zakonski rok, stranke to same uraditi.

Sinani, koja je članica Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija rekla je u emisiji loklane televizije u Preševuda je Vlada Srbije odluku o sastavu „Nasilnog organa“, kako naziva Privremeni organ u toj opštini , donela na osnovu „flagrantnog kršenja zakona“. Ona tvrdi da su dvojica predstavnika Alternative za promene (AP) u Privremenom organu za nju „SNS-ovci, isto kao i treći član koji je iz te stranke“. Ona je rekla da će oni, ukoliko predsednica Skupštine Srbije ne bude raspisala vanredne loklane izbore za 14 novembar, kada je i zakonski rok, biti prinuđeni da to sami urade, čak i po cenu da ih vlast u Beogradu optuži da su u pitanju paralelni izbori.

„Ukoliko sama Srbija krši svoje zakone zašto ne bismo mi isto to uradili“, rekla je Sinani. Privremeni organ u Preševu, koji je imenovala Vlada Srbije, posle raspuštanje Skupštine opštine, radi samo sa tri člana jer članovi iz PDD i Demokratske partije Albanaca bojkotuju njegov rad.

Ove dve stranke optužuju Vladu Srbije da favorizuje najmlađu stranku među Albancima, Alternativu za promene, čija su čak dva člana u Privremenom organi, jedan od njih je, bivši predsednik opštine Preševo, predhodnik Ardite Sinani, Šćiprim Arifi, i njegov predsednik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari