Skat Vučiću uručio original čestitke Donalda Trampa 1Foto: Aleksandar Levajković/FoNet

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot uručio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću čestitku američkog predsednika Donalda Trampa, saopšteno je iz Vlade Srbije, prenosi N1.

Tramp je, kako se navodi, u čestitku uputio “najsrdačnije čestitke” Vučiću povodom izbora za predsednika Srbije, uz ocenu da su izbori održani u ključnom trenutku za Srbiju.

“Radujem se daljem jačanju saradnje između naših zemalja. Drago mi je da imamo priliku da radimo na zajedničkim prioritetima, posebno na daljem jačanju bilateralnih i ekonomskih veza, unapređenju evrointegracija Srbije, normalizaciji odnosa sa Kosovom, kao i na pomirenju u regionu”, stoji u četitki američkog predsednika.

Tramp je poručio i da će SAD nastaviti da podržavaju napore koje Srbija ulaže u jačanje vladavine prava, modernizaciju ekonomije i trud da ostane stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

“Takođe, postoje i nerešena pitanja u našim bilateralnim odnosima, koja mogu biti rešena jedino uz neprekidno angažovanje srpskih lidera na najvišem nivou. Budućnost nosi i izazove i mogućnosti. Obeležavajući 135. godišnjicu naših bilateralnih diplomatskih odnosa, radićemo na unapređenju zajedničkih ciljeva, promovisati globalnu stabilnost i postizanje mira i prosperiteta“, navodi se u čestitki američkog predsednika Donalda Trampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari