Skup u Vranju važniji socijalistima nego SNS 1Vučić, Antić i Dačić na otvaranju fabrike Geoks u Vranju; Foto: V. R.

Sutrašnji predizborni miting predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića koji je najavljen za 18 sati u Sportskoj hali u Vranju, iz više razloga važniji je za socijaliste u Vranju nego li za koalicionu većinu oko SNS koja vrši lokalnu vlast.

– Slušajući doslove stavove predsednika socijalista Ivice Dačića, mi smo podržali kandidaturu zajedničkog koalicionog partnera – objašnjavao je danima predsednik Gradskog odbora SPS, bivši gradonačelnik Zoran Antić. On je odbijao da iznese bilo kakav stav koji bi mogao da ponudi odgovor da li „vatrena podrška socijalista Vranja“, znači i overu povrenja da se vladajućoj koaliciji na nivou grada nađe prostora i za sada još uvek „opozicioni SPS“.

Predsednik Gradskog odbora SNS i narodni poslanik Slaviša Bulatović, te generalni sekretar stranke u Vranju Goran Đorđević ovakvu mogućnost „postavljali su u domen političke teorije“, ali nisu bili izričiti u svojim javnim nastupima da bi odluku o „proširenju koalicije“ mogao da donese lično predsednik stranke uz prethodni stav Izvršnog odbora.

Od lokalnioh izbora aprila prošle godine kada su socijalisti posle četvrt veka izgubili poluge vlasti u centralnoj opštini Pčinjskog okruga, postojala je odioznost dva politička tabora, a razmenjivane su i međusobne optužbe o nasleđenim budžetskim dugovima, promašenim projektima, lošoj situaciji koja je iza vlasti socijalista ostala u „Simpu“ i „Jumku“.

Socijalisti su u više navrata „vršili pritisak“ na partijsku centralu i samog Ivicu Dačića da se koalicija sa republičkog vrha preslika i u Vranju, ali sve se svodilo više na medijske spekulacije, jer zvaničnih informacija iz vrha stranke nije bilo. Ukoliko bi SPS postao deo vladajuće koalicije, jedina opoziciona stranka bila bi DS, jer su prethodno uz naprednjake pod sasvim čudnim okolnostima stali odbornici Jedinstvene Srbije Drasgana Markovića Palme.

– Ja o tome ništa ne znam, a već sam rekao da o ulasku naprednjaka u vlast u opštini Surdulici gde postoji veliki animozitet izmedju nas socijalista i predstavnika SNS mogu da samo lično sa premijerom Vučićem – jasan je u izjavi za Danas Novica Tončev.

Prethodna lokacija za održavanje mitinga bila je u centru grada, ali zbog mogućih vremenskih neprilika ceo događaj će biti održan u Sportskoj hali u Vranju koja može da primi između 3.000 i 4.000 ljudi pod uslovom da se koristi u prostor samog parheta. Za ovu priliku usledilo je vanredno šminkanje objekta, sređene su ulice u gradu, štampaju se partijske i zastavice Srbije. Za sada niko nije mogao da potvrdi da li će neko od zavničnika SPS prisustvovati mitingu, ali je najavljen organizovani dolazak pristalica SNS iz Vladičinog Hana, Surdulice, Leskovca, Niša, Vlasotinaca i drugih gradova sa juga Srbije. Start predizborne kampanje SNS, u kojoj su socijalisti još uvek opozicija održava se u gradu u kome je i dalje počasni građanin Slobodan Milošević.

Bujanovac: Srbi traže sastanak sa Vučićem

Predstavnici srpskih političkih partija iz Bujanovca, zatražili su povodom najavljene posete predsednika Albanije Bujara Nišanija 7. marta ovoj opštini sastanak na kome će tražiti održavanje vanrednog popisa stanovništa i brže rešavanje problema u funkcionisanju lokalnemultietničke vlasti. Zvaničnih potvrda dali će do tog susreta i doći tokom današnjeg dana nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari