Skupština grada Novog Pazara na ivici incidenta 1Foto: S. Župljanin

Skupština grada Novog Pazara, ni pet sati od početka današnje sednice, nije usvojila dnevni red.

Predsednica gradskog parlamenta Anela Halilović-Šemsović, zbog stalnih „reklamiranja“ povrede Poslovnika  i oštrih rasprava među odbornicima, dva puta je prekidala sednicu.

Prvi prekid usledio je kada su odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP), čiji je lider aktuelni potpredsednik Skupštine Srbije Muamer Zukorlić, izašli na binu Koncertne dvorane, u kojoj se održava sednica, nezadovoljni zbog ne dobijanja odgovora na odbornička pitanja.

Dogovor je postignut da se odgovori na odbornička pitanja dostave u roku od 25 dana.

Novi prekid usledio je posle raznmene replika između odbornika SPP Admira Muratovića i vladajuže Sandžačke demokratske partije (SDP) Irfana Međedovića.

Tada je došlo do gužve i svađe, jer su se u „dijalog“ uključili i ostali članovi  gradske skupštine.

Predsednica Halilović-Šemsović je održala konsultacije  sa šefovima odborničkih grupa.

Zasedanje je prekinuto i treći put. Razlog je obavljanje treće dnevne muslimanske molitve ikindije.

Do treće pauze, opozicija je predlagala dopunu dnevnog reda. Iscrpljeno je dvadesetak tačaka, a još toliko je sotalo za nastavak sednice.

Na dnevnom redu, koji je upućen odbornicima, gradski parlament treba da raspravlja o formiranju komunalne milicije, planovima i programima javnih ustanova za ovu godinu, o kadrovskim promenama u Upravnom i Nadzornom odboru Centra za socijalni rad, o izboru novog člana Gradskog veća i o prodaji jedne gradske parcele.

Zasedanja aktuelnog saziva Skupštine grada od po nekoliko desetina sati, uz prekide i nastavke sledećeg dana, postala su uobičajena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari