Skupština slobodne Srbije: Vlast odgovorna za atmosferu nasilja 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Skupština slobodne Srbije je danas saopštila da „najoštrije osuđuje najnoviji talas progona opozicionih političara“.

Ta pojava, piše u saopštenju, „najbolje pokazuje da je najava vlasti da će u skoroj budućnosti podsticati dijalog u društvu, samo još jedno lažno obećanje u moru neistina u kojem se davi Vučićeva Srbija“.

Uz to što „predstavnici režima intenzivirano u javnosti i u nelegitimnim i nelegalnim institucijama kakva je sadašnja Skupština Srbije, vređaju opozicione političke lidere, crtajući im metu na čelu, paralelno traje i kampanja zastrašivanja njihovih porodica“, ukazuje se u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije navodi da je najnoviji slučaj lepljenje uvredljivih plakata nasuprot stana u kojem živi lider Narodne stranke Vuk Jeremić s porodicom čime je, kako upozorava, „odaslana poruka: ZNAMO GDE ŽIVITE!“.

Nije to prvi slučaj da se opozicioni političari zastrašuju uvredljivim i pretećim plakatima koji se lepe u blizininjihovih domova, a policija „niti jednom do sada nije otkrila počinioce“ dela koje može da se tumači kao krivično delo ugrožavanja sigurnosti, piše u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije smatra da policija i tužilaštvo ne smeju ostati nemi pred progonom opozicionih političkih lidera i podseća da su se „neke kampanje targetiranja političkih protivnika naprednjačke vlasti završile tragično, poput likvidacije Olivera Ivanovića“.

Ukoliko tužilaštvo i policija ne otkriju one koji ugrožavaju sigurnost opozicionih političara, biće „potpuno jasno da iza ove kampanje stoji režim Aleksandra Vučića“ – smatra Skupština slobodne Srbije.

Ta organizacija je navela da je, „bez ikakve sumnje, vlast potpuno odgovorna za atmosferu nasilja, straha i mržnje u kojoj živimo, i koja svakoga trenutka može da eskalira i proizvede tragične posledice“.

„Skupština slobodne Srbije pruža punu podršku opozicionim političarima koji su izloženi progonu, bez obzira na to da li deli ili ne njihove političke stavove“ – piše na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari