Slobodan Arežina: Pokušavaju da opstruišu moj rad 1Foto: Medija centar

Uprava Radio-televizije Vojvodina donela je rešenje kojim se imenuju dva programska direktora, iako to nije u skladu sa Statutom i sistematizacijom radnih mesta, kao očigledan pokušaj da spreče moj povratak na mesto programskog direktora i izvrše sudsku presudu, kaže Slobodan Arežina za Danas.

Nakon što je Arežina dobio pravosnažnu sudsku presudu Apelacionog suda u Novom Sadu da je nezakonito otpušten sa mesta programskog direktora RTV, na njegov zahtev da se hitno naloži primopredaja dužnosti, generalni direktor Miodrag Koprivica odgovorio je rešenjem o postojanju dva programska direktora, objašnjava Arežina.

– Ja sam odgovorio žalbom kojom kažem da je to nemoguće, da je to kršenje zakona, ali dobio sam odgovor da je to sve regularno i da moram da uskladim svoje poslovno delovanje sa sadašnjim direktorom, navodi Arežina.

On objašnjava da mu ni faktički nije dodeljeno radno mesto na kome je ranije bio, iako sudska odluka nalaže upravo to – da se on vrati na pređašnje radno mesto i da se sve ostalo vrati u stanje kao kada je rukovodio programom.

– Sedim u drugoj kancelariji, pokušavam komunikacijom da stabilizujem stanje i da umanjim moguću štetu po ostale, ali očigledno da je to čvrsta odluka. Oni su morali da prihvate da sam ja direktor jer je sud tako rekao, ali sada pokušavaju na sve načine da opstruišu moj rad, ukazuje Arežina.

Pored toga, upravni odbor nije odgovorio na njegov zahtev da se vrate emisije koju su ukinute i novinari koji su otpušteni po njegovom odlasku iz RTV, iako je i to naloženo sudskom presudom.

Arežina najavljuje da će se za dalje poteze konsultovati i sa advokatima jer, kako kaže, „zakonitog rešenja nema ni na vidiku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari