Smajlović: Bajden uredbom poslao poruku "Amerika se vratila" 1Foto: FoNet / Pres centar Beograd

Mislim da je uredba napisana ranije i da se čekalo da bude Savet bezbednosti i da se čekalo da bude odluka o Ratku Mladiću, izjavila ja ze RTS kolumnistkinja Nedeljnika Ljiljana Smajlović, osvrćući se na uredbu predsedika SAD Džozefa Bajdena kojom se proširuju opseg kaznenih mera za Zapadni Balkan i kriterijumi za uvođenje američkih sankcija.

„To je da bi se taj efekat maksimizirao i da bi se poslala ta Bajdenova poruka – Amerika se vratila“, smatra Smajlović.

Prema njenom tunačenju, „ovo je u stvari način da vam Amerikanci kažu – ako ne budete bili kooperativni, ako ne budete imali razumevanje za naše argumente i za naše planove, u svako doba možemo da vas i vašu porodicu stavimo na spisak ljudi kojima je zabranjena viza, kojima možemo da zamrznemo račune u američkim bankama“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Smajlović: Bajden uredbom poslao poruku „Amerika se vratila“”

  1. gospodjo smajlovic možete da mislite šta god hoćete i da analizirate ovu meru na vaš prikriveni ili tzv salonski nacionalizam. samo vodite računa da i vi ne dodjete pod udar ovih mera

    • Poštuj zakone ove države, koji se ne poštuju od strane svih trenutnih ,bivših političara,secikesa.Sajlović je naša državljanka ,Bajden i sl. sa ovakvim zakona samo potrđuju imperjalističke metode.Ni Slobu nisu mogli da sklone,pa ni agresijom bombama.Smajlović izuzetno cenim iako se ne slažem uvek.

  2. Da odmah razjasnimo neke stvari niti podržavam ovu vlast,niti prethodne tj: SPS,SRS, DSS,DS ……… Ista priča,ista mantra. Niti sam lokal patriota!!!! Samo zapamtite jednu stvar, da ovde živi više emancipovanog i socijalizovanog naroda nego što vi mislite!!! Toliko!!!!

  3. Mislim da je ova Bajdenova uredba posvećena prvenstveno onim koji posluju s Kinezima i Rusima. U tim slučajevima će se pokretati ovaj mehanizam sankcija, a ako se posluje sa Američkim firmama onda neće biti nikakvih ispitivanja koruptivnih radnji. Prema tome samo sa Amerima i nema problema, možeš lapat koliko ti drago, može i bez tendera može i bez transparentnosti.
    Tako da ovi što se nadaju da će nam Bajden očistiti politiku od korupcije mogli bi se grdno razočarai. Sve oni to rade da spreče Kineze i Ruse da se ovde mešaju u njihove poslove.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.