SMS izlazi iz Radne grupe za međustranački dijalog, razlog DJB 1Predstavnici Stranke moderne Srbije Foto: Medija centar

Stranka moderne Srbije (SMS) saopštila je danas da neće više učestvovati u radu Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja evroparlamentaraca.

„Ne želimo da naša mlada organizacija ili predstavnici postanu samo dobar izgovor onima koji bi da integritet krhkog i tek započetog dijaloga u Srbiji svojim ucenama naruše“, navela je SMS.

Kao razlog za izlazak naveli su insistiranje predstavnika „Dosta je bilo“ (DJB)  na tome da se iz Radne grupe isključi ili Tatjana Macura iz SMS-a ili on, čime je na samom početku doveo u neprijatnu situaciju ostale učesnike dijaloga.

„Imajući u vidu koliko mnogo tolerancije, truda i rada je potrebno da se dijalog uspostavi i koliko malo je potrebno da se dijalog prekine ili unizi, a koliko je predsedniku pomenutog udruženja stalo da na mestu omiljenog desnog opozicionara zameni Vojislava Šešelja, doneli smo odluku da mu ne pružamo priliku da u nama nađe izgovor za neki novi incident“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će SMS ostati učesnici dijaloga na oba koloseka, sa posredovanjem i bez posredovanja Evropskog parlamenta, ali neće više biti deo Radne grupe čiji će rad sa velikom pažnjom pratiti.

„Naše predloge koji se tiču ograničenja učešća grupa građana na republičkim izborima u cilju sprečavanja finansijskih i drugih malverzacija, jednostavnije predizborne administracije za registrovane političke stranke, ograničenih finansija za potrebe kampanje i poboljšanje stanja u medijima poslaćemo direktno predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću i predsedniku Radne grupe Dejanu Đurđeviću“, saopštio je SMS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari