SNP: Kada Čanak i Jovanović napadaju Nenada Popovića to je znak da on radi pravu stvar za Srbiju 1

Srpska narodna partija ocenila je danas da kada pojedinci poput Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića napadaju predsednika njihove stranke i ministra Nenada Popovića, to je siguran znak da je sve što je rekao tačno i da vodi ispravnu patriotsku politiku u interesu Srbije.

„Kada ova dvojica osvedočenih separatista, koji svoj sopstveni srpski narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Đukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori, i koji traže da se ukine Republika Srpska, napadaju Popovića, oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa“, navodi SNP u saopštenju.

SNP dodaje da će Popović nastaviti da iznosi, kako kažu, državničke stavove koje podržava većina srpskog naroda.

„Nas niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje. Kada osetimo da je Srbija ugrožena, mi nikada nećemo ćutati, već ćemo reći narodu istinu, i za ono u šta verujemo da je najbolje za našu državu i naš narod – uvek ćemo se boriti“, navodi SNP.

Dodaju da je ta partija uvek bila korektan i lojalan koalicioni partner i da su „uvek radili javno a ne iza leđa“.

„Ako to što branimo Kosovo i Ustav, i što kažemo da nećemo dati ni metar naše svete zemlje na Kosovu, i zbog toga što nikada nećemo prihvatiti da zbog evropskih integracija budemo genocidni narod, i što želimo da ojačamo naše odnose sa Rusijom i Kinom, neko želi da naša partija više ne bude deo Vlade, mi smo na to spremni. Neka smene ministra Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje“, poručuje SNP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari