SNS: Članovi Narodne stranke zastrašivali Negotince, NS članovi SNS potkradali izbore 1Foto: BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO

Izborni štab Povereništva Srpske napredne stranke (SNS) u Negotinu saopštio je danas da su članovi Narodne stranke (NS) na današnjim lokalnim izborima u toj opštini na više biračkih mesta „pokušali da zastraše građane i ometaju proces glasanja“, a da su zabeleženi i fizički napadi na njiihove aktiviste.

Večernje novosti prenose saopštenje SNS-a u kom se navodi da su napade izvršile nepoznate osobe „koji nisu građani opštine Negotin, da je jedna osoba „nakon fizičkog napada medicinsku pomoć potražila u Hitnoj službi ZC Negotin“.

„Ostali su napade prijavili Policijskoj upravi Negotin“, dodaje se u saopštenju.

Prema navodima vladajuće partije, dva člana proširenog sastava Opštinske izborne komisije su na više biračkih mesta „upadali i remetili tok glasanja“ i bez odobrenja „otimali spiskove građana koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu i koji su bili prijavljeni za obilazak komisije“.

„Pored toga što su otimali spiskove sa prijavljenim građanima za komisiju, iste su cepali želeći da na taj način onemoguće građanima da ostvare svoje građansko pravo da glasaju… Na mnogim biračkim mestima danas su uočene nepoznate osobe u skupocenim automobilima koje su zastrašivali građane želeći da ih odvrate od glasanja“, navode predstavnici SNS-a.

SNS navodi i da su aktivisti NS „sa nepoznatog broja zvali građane i lažno se predstavljajući kao izborni štab Aleksandra Vučića“, ubeđujući ih da umesto za broj 1 glasaju za broj 3.

„Sve uočene nepravilnosti, nasilničko ponašanje bahatih članova Narodne stranke koji su ometali i zastrašivali naše članove i građane opštine Negotin prijavljeni su nadležnim službama“, dodaje se u saopštenjuističe se u saopštenju.

S druge strane, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je ranije danas da je u Negotinu tokom lokalnih izbora policija protivzakonito privela predstavnike te stranke u OIK-u i članove stranke koji su „SNS uhvatili na delu kako kradu izbore i to snimili“.

On je dodao i da je policajac fizički napao advokata koji zastupa uhapšene.

„Između ostalih, uhapšen je i mladić koji je snimio predstavnike SNS-a kako direktno kradu na biračkom mestu, a nisu uhapšeni oni koji kradu. Uhapšeni su članovi biračkih odbora iz redova Narodne stranke koji su na licu mesta uhvatili članove iz SNS-a sa duplim spiskovima i listićima i spiskovima za glasanje od kuće“, rekao je Aleksić novinarima u Negotinu.

Aleksić je ocenio da je u toku „pljačka izbora uz podršku policije i državnih institucija, koje su stavljene u službu SNS-a i izborne krađe“.

U Negotinu 37.316 građana bira između šest izbornih lista, za 45 mesta u lokalnoj skupštini.

Sva biračka mesta, ukupno 72, na lokalnim izborima u Negotinu otvorena su u 7 sati.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je u Negotinu tokom lokalnih izbora policija protivzakonito privela predstavnike te stranke u Opštinskog izbornoj komisiji i članove stranke koji su „SNS uhvatili na delu kako krade izbore i to snimili“, umesto da hapsi odgovorne za krađu, a policajac je fizički napao advokata koji zastupa uhapšene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari