SNS je potpuno izgubila osećaj za stvarnost 1Foto: Partija ujedinjenih fantoma

Kako reagovati na ovakve stvari?

Pored toga što je u pitanju užasna laž i dokaz da režimski novinari zaista žive u nekoj vrsti imaginarijuma – ovo predstavlja i direktno etiketiranje članova Pokreta ujedinjenih fantoma i početak potpune društvene i političke satanizacije, ocenjuju za Danas u PUF, povodom jučerašnje naslovne strane tabloida Alo, gde su aktivisti ovog pokreta predstavljeni kao nasilnici i potencijalni silovatelji aktivista Srpske napredne stranke.

U ocenu da su „Đilasovi jurišnici“ potpuno zaslepljeni mržnjom, ovaj tabloid je objavio tekst u kojem se tvrdi da su aktivisti Pokreta ujedinjenih fantoma upadaju u Šapcu upali u kuću pripadnika Srpske napredne stranke i pretili silovanjem.

– Srpska napredna stranka je očigledno potpuno izgubila osećaj za realnost pa ne mogu razlikovati satiru od stvarnosti. Dakle, ne samo da Vučić citira podatke iz satiričnog američkog časopisa , već sada, za svoja lažna saopštenja, koristi i fotografije Pokreta Ujedinjenih Fantoma, na kojima nosimo maske kao određeni vid društvene poruke – ističu iz ovog pokreta za naš list.

Dodaju da ih ovo, kako kažu, jeftino lažno spinovanje neće zaustaviti da rade u to što veruju – da Srbija može da postane normalna država Evrope.

– Kada vas napadnu Alo, Informer, Telegraf, Politika, Pink i ostali mediji koje uređuje Aleksandar Vučić onda znamo da smo na pravom putu. Ovaj gubitak osećaja za stvarnost nas stvarno zabrinjava, ali mi se ne bojimo, a i građanima Srbije poručujemo da ne treba da se plaše jer ih samo zajedno možemo PUFnuti! – zaključuju u Pokretu ujedinjenih fantoma za Danas.

Saopštenje šabačkog ogranka SNS o napadu na suprugu poverenika Mesnog odbora Mladena Čolića pokrenula je brojna pitanja kao i nevericu o motivima i načinu izvršenja ovog napada. U dužem vremenskom periodu u Šapcu, od uvođenja višestranačja, nisu se nikada dešavali politički napadi pod fantomkama. Istina, Šabac je 90-ih godina slovio za jedan od centara gde je operisalo čak devet kriminalnih grupa, ali čak ni tada fantomke ovde nisu bile u upotrebi. Na političkom nivou sukobi su se manje više odvijali u poznatim oblicima, pre svega verbalnim, opstrukcijama ili plakatima, ali je ovo prvi takav brutalan zabeležen napad.

Za Mladena Čolića ne može se reći da je istaknut predstavnik SNS u Šapcu, jer su najeksponiraniji na sednicama Gradske skupštine i u javnosti dr Aleksandar Pajić, dr Slobodan Popović i dr Boban Birmančević. Međutim, pokazalo se da su brojne izjave ovih čelnika SNS netačne i zlonamerne, a dr Aleksandar Pajić je prvostepeno osuđen zbog kleveta i uvreda gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Stranka Zajedno za Srbiju sa potpunom ljudskom i političkom odgovornošću tvrdi da nikakve posredne i neposredne veze nema sa onim što se dogodilo u domaćinstvu šabačkih naprednjaka u subotu uveče.

Zato je, kao što bi trebalo u svakoj pravnoj državi, da nadležni organi istraže slučaj. Simptomatično da je to bilo u danu kada je objavljen intervju sa gradonačelnikom Zelenovićem u Danasu i šta je sve Šabac pretrpeo za pet nedelja policijske i naprednjačke okupacije. S druge strane, pre dve godine, tokom lokalnih izbora u prigradskom naselju Majur zabeležene su naprednjačke presije koje je predvodio čuveni „aktivista SNS Zelja“. Bilo je to vreme krstarenja džipova sa zatamnjenim staklima, grupe momaka sa majicama na kojima je pisalo“Vučići Majur“, direktorici jedne ustanove izbušene su gume na automobilu a da policija ništa nije preduzela… Pre mesec i po dana prilikom tribine Saveza za promene u Šabačkom pozorištu aktivistkinja SNS iz Vladimiraca tvrdila je da je udarena i vrlo brzo uz urgenciju svojih stranačkih kolega dovedena je u službu hitne pomoći. Dežurni lekar je konstatovao da nije bilo povreda, a da je pomoć bila potrebnija jednom povređenom mladiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari