SNS na čelu vlasti u Topoli, Dragan Jovanović posle 16 godina ide u opoziciju 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Lider Bolje Srbije Dragan Jovanović, čija je lista bila prvoplasirana na lokalnim izborima u Topoli, nije uspeo da obezbedi skupštinsku većinu i od danas je u opoziciji, posle 16 godina vođenja te opštine.

U Topoli je danas održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj su verifikovani mandati 41 odbornika, a čelne opštinske funkcije pripale su predstavnicima Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS).

Preneo je da je za predsednika Opštine je izabran Igor Petrović, a za njegovog zamenika Danijela Đurić Pantić, oboje iz SNS.

Izabran je i predsednik Skupštine Miodrag Milovanović iz SPS-a.

Prema rečima Jovanovića za agenciju Beta, izabrani su glasovima 21 odbornika, a jedan glas manje – 20 dobili su predlozi njegove liste.

On je preneo da je danas napravljena koalicija liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ koja ima 15 odbornika, „SPS-JS“ tri i Grupe građana „Novi ljudi“ koja ima šest odbornika.

Jovanović je naveo da su predloge njegove liste pored odbornika Bolje Srbije podržali i jedan odbornik POKS-a i tri odbornika iz većinske koalicije na čelu sa SNS.

Jovanović je rekao da su odbornici sa njegove liste u poslednja tri meseca bili izloženi pritiscima i zastrašivanju i da nije bilo odbornika koji nije „startovan“ da pređe u SNS.

Naveo je da u petak uhapšen direktor Doma zdravlja u Topoli Goran Đorđević, drugi sa liste Bolja Srbija, pod optužbom da je navodno medicinskoj sestri u Topoli potpisao potvrdu da je tri meseca volontirala u Domu zdravlja kako bi mogla da polaže državni ispit.

Jovanović je kazao da je ponosan što su svi odbornici Bolje Srbije pored svega ostali „na okupu“.

On je kao neobično dodao da je Grupa građana „Novi ljudi“ koja je ušla u skupštinsku većinu, ranije organizovala proteste protiv Aleksandra Vučića i SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari