SNS najverovatnije sa SPS na izborima 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Vrlo je moguće da će Srpska napredna stranka na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu ponovo nastupiti sa Socijalističkom partijom Srbije, kako bi bila osigurana pobeda u prvom krugu, kažu za Danas nezvanično izvori sa političke scene.

Prema rečima naših sagovornika, trenutne procene su da će naprednjaci osvojiti najmanje 38 odsto glasova, dok bi socijalisti mogli da im donesu između sedam i 10 odsto glasova, a na istoj listi „gotovo izvesno“ nastupiće i ostali koalicioni partneri SNS – Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista i Srpski pokret obnove.

Izvori Danasa takođe tvrde da su naprednjaci i njihov lider Aleksandar Vučić „uvereni u pobedu u Beogradu“, iako Vučić u javnosti poručuje da je „svestan da smo vrlo blizu poraza na gradskim izborima“. Naši sagovornici potvrđuju medijske navode da je 11. mart najrealniji datum za organizovanje beogradskih izbora. Prema ranijim saznanjima našeg lista, predsednica parlamenta Maja Gojković mogla bi da navedene izbore raspiše najkasnije 1. februara jer je poslednji rok za njihovo održavanje 18. mart. SNS će, kako stvari stoje, na početku kampanje predstaviti takozvani „tim za Beograd“, čiji bi šef trebalo da bude Nebojša Stefanović, a aktuelni gradonačelnik Siniša Mali ostaje na funkciji do izbora.

Podsetimo, predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da će, ukoliko socijalisti na lokalne izbore u glavnom gradu izađu samostalno, njihov kandidat biti Aleksandar Antić. „Razgovaramo sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom da li ćemo ići na jednu listu, ako ne idemo na jednu listu, onda mi nastupamo samostalno sa Jedinstvenom Srbijom i naš kandidat će biti Aleksandar Antić“, kazao je Dačić novinarima pred početak sednice Glavnog odbora SPS u nedelju. On je precizirao da će odluka o načinu na koji će na izborima nastupiti socijalisti biti doneta krajem decembra ili početkom januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari