Foto: Z. M.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je automobil polupan ispred kuće u kojoj Filipović živi sa pordicom, da je slučaj prijavljen policiji koja je obavila uviđaj te da od nadležnih očekuju da urade svoj posao do kraja i daju rezultate u najkraćem mogućem roku.

Orlić je kazao da Filipović ima skladne odnose sa svim ljudima koje poznaje, da nema nikakva dugovanja i da drugih motiva osim političkih za demoliranje automobila i pretnje koje dobija putem društvenih mreža nema.

„Mogu da misle da su mnogo jaki i strašni i da mogu da napadaju i privatnu imovinu i bilo koga pojedinačno, i da da šalju poruke kako mogu da dođu do bilo koga od nas, do mesta do kojih živimo mi i naša porodica, ali to im je zaludan posao. Ako misle da će nas uplašiti samo nas još više utvrđuju“, istakao je Orlić.

On je kazao da „otrovnu histeriju“ u društvu raspiruju Dragan Đjilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i drugi predstavnici saveza.

Filipović je na konferenciji za novinare pokazao fotografije polupanog automobila, kao i odštampane pretnje objavljene na društvenoj mreži i naveo da strahuje za bezbednost dece i supruge.

„Ovako izgleda kada oni na terenu izlože svoj plan i program i noću izađu i uzmu i unište nečiju privatnu imovinu“, rekao je Filipović pokazujući fotografije polupanog automobila.

On je kazao da to nije lični napad na njega, već napad na normlanu Srbiju.

„Nisam ja bitan. Ovo je napad na normalnu Srbiju na nas koji želimo da Srbija radi, da ljudi žive pristojno, to je napad na sve normalne i civilizovane ljude u ovoj zemlji“, kazao je on i dodao da je to poruka da se slučajno ne „drzne“ da odgovori na kritike.

Filipović je potom pročitao pretnju na tviteru u kojoj mu je napisano:

„Uzmi marker prošetaj gradom obeleži mesto dok ima slobodnih bandera batice“.

„Ko normalan to može da napiše ako je to neki pojedinac napisao da li je iko iz Saveza izašao i osudio to. Ne oni se tome raduju, svakoj ovoj poruci mržnje upućenoj ka nama iz SNS i Aleksandru Vučiću“, naveo je Filipović.

Poslanici SNS su novinarima rekli da očekuju da celokupna javnost osudi napade i uvrede kojima su izloženi.

Povezani tekstovi