SNS proglasio pobedu u Majdanpeku 1Foto:SNS

Srpska napredna stranka proglasila je pobedu na redovnim lokalnim izborima u Majdanpeku, a predsednik Izvoršnog odbora Darko Glišić rekao je da su naprednjaci osvojili je 65,45 odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača.

Glišić je ispred štaba SNS-a novinarima rekao da je na današnje izbore izašlo 58 odsto upisanih u birački spisak i istakao da je to najveća izlaznost u Majdanpeku u poslednjih 10 godina.

„Ako uporedimo sa lokalnim izborima 2014. godine na kojima smo osvojili 46 odsto, sasvim je jasno da smo gotovo za 20 procenata podigli poverenje Majdanpeka u SNS“, rekao je Glišić.

SNS je, prema ovim podacima, osvojila 24 od 31 odborničkog mesta u Skupštini opštine Majdanpek.

Dveri su saopštile da su osvojile drugo mesto.

Dveri i dr Marko Radulović su pravi pobednici izbora u Majdanpeku jer su i pored batinaša SNS i svih pritisaka kojima su ovih dana bili izloženi osvojili 11,2% čime su osvojili drugo mesto na ovim izborima”, navodi se u saopštenju.

U izbornoj trci bilo je sedam izbornih lista sa 149 kandidata za odbornike od kojih će 31 dobiti odbornički mandat.

Ovdašnja Opštinska izborna komisija proglasila je izborne liste: „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Majdanpek“, „Milan Krkobabić – PUPS – I Majdanpek je Srbija“, i „Ivica Dačić i Dragan Marković Palma – SPS – Jedinstvena Srbija“, „Doktor Marko Radulović – Srpski pokret Dveri“, „Vlaška stranka Most“, „Vlaška stranka“ i Grupa građana „Dosta je bilo – Upalimo svetlo“ na kojima je ukupno 149 kandidata za odbornike, a među niima je 59 žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari