SNS spotovima deli Srbiju na "nas" i "njih" (VIDEO) 1

Srpska napredna stranka novim videom želi da uplaši obične ljude.

U stanovništvu sazreva svest da su sva obećanja koja je davao Aleksandar Vučić i SNS potpuno nerealna. Da bi Vučić održao sebe „iznad vode“ on mora dodatno da zaoštrava situaciju – smatraju sagovornici Danasa, koji komentarišu novi spot koji je vladajuća partija postavila na društvene mreže.

https://www.facebook.com/snssrbija/videos/2601840496711742/

Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov smatra da je cilj takvih spotova zapravo unošenje dodatne podele u društvo. On ukazuje na istraživanja javnog mnjenja prema kojima je rejting Srpske napredne stranke po prvi put pao ispod 50 posto.

– Takva polarizacija je jedini način da Vučić pokuša da održi jezgro birača koje mu je preostalo. On je spreman apsolutno na sve zarad opstanka na vlasti. Ovo je očekivano ponašanje, ali je jako opasno za srpsko društvo. Mi smo bili svedoci takvih stvari ranije. To je i Milošević radio pred kraj svoje vladavine. Vučić, kao tadašnji ministar informisanja, jedan je od njegovih najboljih učenika – smatra Samofalov.

On zbog toga smatra da je veoma važno da opozicija ne naseda na ovakvu vrstu agresije, te da njeni predstavnici budu strpljivi, uporni i dosledni u onome što rade.

– U stanovništvu sazreva svest da su sva ona obećanja koja je davao Aleksandar Vučić i SNS potpuno nerealna. Da bi Vučić održao sebe „iznad vode“ on mora da dodatno zaoštrava situaciju. Zato je ovaj spot blaža verzija onoga što sledi – smatra Samofalov.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović ističe da vladajuća stranka poslednjim spotom još više unižava građane Srbije. On poručuje da je upravo SNS ponizila građane na način kako su oni prikazani u videu, ugrožavajući njihovu egzistenciju i praveći sistem ucena u kome svako ko želi da radi u javnom sektoru mora da bude član njihove partije.

Bulatović ukazuje da će, kada krene kampanja, SNS svoje članove ponižavati kao u spotu.

– Oni najbolje znaju kako se ljudi ponižavaju, zbog toga su i osmislili takav spot. Oni tim videom zapravo žele da uplaše obične ljude. Jedini način da se odupremo tome jeste bojkot i tu ne mislim samo na izbore. Treba bojkotovati sva ludila koja dolaze iz centrale SNS – naglašava Bulatović.

Podsetimo, pre aktuelnog spota, SNS je na društvene mreže postavila seriju kratkih naučnofantastičnih videa sa teleporterima i letećim automobilima, u kojima su glavne uloge tumačili visoki funkcioneri vladajuće partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari