SNS, SPS i SRS zvanično u koaliciji u Nišu 1Foto: Fonet / Kostadin Kamenov

Predstavnici Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) potpisali su danas koalicioni sporazum kojim su ozvaničili formiranje gradske vlasti u Nišu u tom sastavu.

Oni su kazali da će kao kandidata za gradonačelnika Niša podržati Darka Bulatovića (SNS), direktora „Jugoistoka“, bivšeg predsedniika gradske opštine Crveni Krst i vojnog invalidskog penzionera.

Koalicija okupljena oko naprednjaka „dobila“ je prošle sedmice i funkciju predsednika Skupštine grada, koju će obavljati Rade Rajković (Pokret socijalista), inače direktor Studentskog centra u Nišu.

Prema najavama, u Gradskom veću naprednjaci i njihovi koalicioni partneri imaće šest većnika, socijalisti dva, a radikali jednog većnika. Predstavnici ovih stranaka kazali su da će u se u predstojećoj podeli vlasti „govoriti o ljudima, a ne o političkim strankama“, tako da će one „podržati i kvalitetne vanstranačke kandidate“.

Od ukupno 61 odborničkih mandata SNS je na nedavnim lokalnim izborima osvojila 28, SPS osam, a SRS pet mandata. Radikali nisu sedeli u skupštinskim klupama od 2012. godine, a poslednji put su sporadično učestvovali u gradskoj vlasti početkom devedesetih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari