SNS vlast na Vračaru 1Foto: Opština Vračar

Srpska napredna stranka (SNS) danas je formirala vlast u beogradskoj opštini Vračar, uz pomoć jedinog odbornika Liberalno demokratske partije (LDP) Mihajla Grupkovića, koji je izabran za predsednika Skupštine opštine Vračar.

Zahvaljujući podršci odbornika naprednjaka, Grupković je na tajnom glasanju, izabran za predsednika skupštine, pošto je dobio 23 glasa, a Branimir Kuzmanović nosilac liste oko DS – 22, piše Blic.

Kako list navodi, po svemu sudeći vladajuću većinu od 23 odbornika čini 16 sa liste SNS, troje iz SPS-JS, dvoje sa liste DSS-Dveri i po jedan iz LDP i Levice Srbije.

„Razlog ovog dogovora sa SNS je izbegavanje prinudne uprave na Vračaru i izlaganje građana ponovnom glasanju. Ovako ćemo svi dobiti još mesec dana da se zajedno dogovorimo šta je najbolje za Vračar“, izjavio je Grupković.

Atmosfera u sali je bila prilično naelektrisana, kada je gradski menadžer Goran Vesić (SNS) krenuo da glasa iza paravana, usledio je aplauz, dok su Grupkovića iz njegovog tabora dočekali povicima „predsednik, predsednik“.

Odbornici Demokratske stranke praktično glasaju javno, ne odlaze do paravana, već svoje listiće pokazuju kameri „kako bi dokazali da nisu izdali svoju listu“.

Blic navodi da od početka sednice, koja je počela u 16 satim, postoji problem sa tasterima za glasanje – čas rade, čas ne rade, zbog čega se već kod usvajanja dnevnog reda prešlo na ručno glasanje.

Parlament Vračara ima 45 odbornika.

Grupa oko DS osvojila je 17 mandata, SNS 16, Dosta je bilo sedam, SPS-JS tri i DSS-Dveri dva. Za većinu su potrebna 23 glasa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari