Konsultacije o rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koju bi Skupština trebalo da usvoji 24. jula, između ministra za KIM Slobodana Samardžića i šefova poslaničkih grupa biće nastavljene danas.
Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić juče je izjavio da su za tu stranku konsultacije završene i da SPS očekuje samo obaveštenje o konačnom predlogu rezolucije, te da eventualno sugestijama reaguje na tekst koji bude dogovoren sa drugim poslaničkim grupama.

Konsultacije o rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koju bi Skupština trebalo da usvoji 24. jula, između ministra za KIM Slobodana Samardžića i šefova poslaničkih grupa biće nastavljene danas.
Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić juče je izjavio da su za tu stranku konsultacije završene i da SPS očekuje samo obaveštenje o konačnom predlogu rezolucije, te da eventualno sugestijama reaguje na tekst koji bude dogovoren sa drugim poslaničkim grupama. Kako je rekao novinarima u Skupštini, SPS će podržati ovaj dokument, bez obzira na moguće izmene zato što smatra da je „bitna suština tog teksta, a to je da se Srbija bude jedinstvena i da se i dalje drži politike da je KIM sastavni deo Srbije“.
On je naglasio da pregovore treba nastaviti bez uslovljavanja rokovima, nametanja rešenja iz plana Martija Ahtisarija i bez derogiranja Rezolucije 1244. Dačić je objasnio da je SPS u prošlonedeljnim konsultacijama s resornim ministrom imala dodatak na predloženi tekst rezolucije – da se „jače potcrta potreba poštovanja Rezolucije 1244 SB, odnosno da se jasno kaže da ni ono što je tada bilo predviđeno tom rezolucijom nije ispoštovano, kao što je povratak izbeglica i nivo bezbednosti za Srbe“.
Novinarima se juče obratio još samo poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić koji je kratko rekao da nije bilo nikakvih konsultacija i da će sa Samardžićem danas razgovarati o sednici posvećenoj rezoluciji o KIM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari