Saopštenje DJB Zaječar: „Partijsko zapošljavanje i nepotizam su pošast koja hara Srbijom“ 1Foto: Logo

„U decembru 2018 godine Agencija za borbu protiv korupcije donela je Rešenje kojim se utvrđuje da je dr.Rade Kostić postupio suprotno odredbama Zakona.

Jer je , dok je vršio javnu funkciju sa jednim sinom zaključio Ugovor o specijalizaciji a drugog zaposlio a zatim i sa njim zaključio Ugovor o specijalizaciji, pri čemu o sukobu interesa koji je imao nije obavestio Agenciju“ – navodi se u saopštenju Gradskog odbora „Dosta je bilo“ Zaječar, prenosi Glas Zaječara.

Saopštenje Gradskog odbora „Dosta je bilo“ Zaječar, prenosimo u celosti:

“ Gradski odbor „ Dosta je bilo“ Zaječar je u avgustu 2017 godine upoznao javnost da je Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji objavila konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme dva lekara, i u okviru konkursa navela način na koji će se izvršiti bodovanje kandidata .Obzirom da je konkursom bilo predviđeno da se maksimalno 50 bodova može dobiti na prosek studiranja i radno iskustvo, a 50 bodova na intervju, tada smo ukazali na opasnost da ovakav odnos bodova otvara mogućnost zloupotrebe . Naša sumnja pokazala se opravdanom , nakon što je na konkursu u radni odnos primljen sin v. d. direktora bolnice i gradskog većnika Dr Kostića.

U decembru 2018 godine Agencija za borbu protiv korupcije donela je Rešenje kojim se utvrđuje da je dr.Rade Kostić postupio suprotno odredbama Zakona jer je , dok je vršio javnu funkciju sa jednim sinom zaključio Ugovor o specijalizaciji a drugog zaposlio a zatim i sa njim zaključio Ugovor o specijalizaciji, pri čemu o sukobu interesa koji je imao nije obavestio Agenciju. Agencija je izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije v.d. direktora Specijalne bolnice Gamzigradska banje.

Partijsko zapošljavanje i nepotizam su pošast koja hara Srbijom. Primer na koji smo ukazivali nije usamljen, činjenica je da su gradska uprava i javna preduzeća pretvorena u firme podobnih porodica Ničić, Andrejević, Lalić, Đuričić…“.

Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari