SPO osuđuje skrnavljenje spomen – obeležja „Kraljeva česma“ 1Aleksandar Čotrić Foto: FoNet/ Dragan Antonić

„Srpski pokret obnove najoštrije osuđuje vandalizam nepoznatih izvršilaca koji su sinoć demolirali spomen-obeležje ‘Kraljeva česma’ na lokaciji Lisičji potok u Beogradu, podignuto u znak sećanja na ubijene Beograđane 1944. godine“, izjavio je Aleksandar Čotrić, zamenik predsednika SPO i narodni poslanik.

Pod okriljem noći slomljen je i odnet krst na kojem je pisalo: ‘Nevinim žrtvama revolucionarnog terora 1944’ , oštećena je državna zastava Srbije na jarbolu, a crvenim sprejom na česmu i panoima ispisano je: ‘Laži neće proći’, i ‘Stop reviziji’ i iscrtani su simboli srpa i čekića.

Policija je danas izvršila uviđaj i traga za počiniocima. Srpski pokret obnove očekuje da će biti otkriveni i primereno kažnjeni odgovorni za uništavanje imovine i skrnavljenje uspomene na više stotina ubijenih ljudi na mestu stratišta, kao i na oko deset hiljada ubijenih Beograđana posle oktobra 1944. godine“, navodi Čotrić.

Povod za ovo nedelo je za danas u 13 časova najavljeni pomen žrtvama komunističkog terora. Umesto, da se na Zadušnice svi zajedno s pijetetom prisetimo streljanih zbog drugačijeg uverenja, neki pojedinci istrajavaju na očuvanju ideoloških laži i produbljivanju podela u našem narodu“, rekao je narodni poslanik SPO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari