SPO se još ne seli iz Knez Mihailove 1Foto: SPO

Srpski pokret obnove neće se u subotu, 13. januara, iseliti iz prostorija u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, koje su sedište te stranke preko dve decenije.

Iako su sudski izvršitelji ranije zakazali iseljenje za taj dan jer je veći deo zgrade vraćen vlasnicima u postupku restitucije, odnosno prešao u vlasništvo kompanije „Lili“, saznaje nezvanično Danas. Naši sagovornici navode da je stranka koju predvodi Vuk Drašković taj prostor dobila na korišćenje od grada Beograda.

Izvori Danasa potvrđuju pisanje Večernjih novosti da se zgrada u Knez Mihailovoj 48 prostirala pre Drugog svetskog rata na dve parcele, kao i da je vlasništvo nad prvim delom imao Dušan Tanasković, čiji su naslednici pre četiri godine tražili povraćaj dedovine, dok su vlasnici drugog dela bili Milica Bogdanović i Vojislav i Milica Đorđević, koji nisu imali naslednike. Jedna od naslednica Tanaskovićevog dela poseda bila je i Ljiljana Tanasković Čadež, majka predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža. Naši sagovornici tvrde da su naslednici dela zgrade za dva i po miliona evra prodali prostor preduzeću „Zvezda“, koje je otišlo stečaj, a imovina je prešla u vlasništvo kompanije „Lili“, koje je bilo stečajni poverilac. Vlasnik „Lilija“ je narodni poslanik Mladen Grujić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari