SPS: Isključen potpredsednik Opštinskog odbora u Svilajncu 1Foto: Logo/SPS

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je danas iz članstva potpredsednika Opštinskog odbora SPS Svilajnac Mikicu Mikića.

Takođe je izrečena opomena predsedniku tog odbora Vladanu Rajkoviću zbog kršenja odluke Izvršnog odbora SPS o formiranjuu lokalnih vlasti, kao i zbog nepoštovanja Statuta partije.

„Partijske odluke se moraju poštovati. I članstvo i rukovodstvo SPS jedinstveno je oko politike koju sprovodimo, zato nećemo da tolerišemo bilo kakvo odstupanje od te politike“, ističe se u saopštenju SPS.

Stranka je članovima „koji imaju neke druge lične interese“ poručila da su slobodni da napuste SPS ili će biti isključeni, jer SPS svoju politiku ne želi da menja.

„Svoje poštenje i etiku treba da pokažu i dokažu vraćanjem mandata koji su dobili na izbornoj listi Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je SPS izrekao niz disciplinskih mera svojim članovima, zbog samostalnog rada i delovanja koje je u suprotnosti sa zvaničnom politikom partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari