SPS osudio napade kosovskih zvaničnika na Ivicu Dačića 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Socijalistička partija Srbije (SPS) osudila je danas napade predstavnika Kosova na ministra spoljnih poslova i predsednika te partije Ivicu Dačića.

Kako se navodi u saopštenju, ti napadi su sve učestaliji a poslednji takav čin dogodio se na sinoćnoj sednici Saveta bezbednosti UN.

SPS je kazao da je ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli u „diplomatskoj nemoći“ napao Dačića dok je pred predstavnicima Saveta bezbednosti „govorio istinu o samoproklamovanoj državi Kosovo“.

„I dok ceo svet, a samim tim i SAD osuđuju drakonske kazne od 100 odsto na uvoz srpskih proizvoda, kosovskim zvaničnicima ponestaje aduta, pa na ličnoj osnovi vređaju šefa srpske diplomatije“, naveo je SPS.

Socijalisti su poručili da ministar Dačić nastavlja da se bori diplomatskim i legitimnim sredstvima za povlačenje priznanja Kosova i vraćanje ugleda Srbije u svetu.

Kako su ranije preneli pojedini beogradski mediji ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je Ivica Dačić „zamenik balkanskog koljača Slobodana Miloševića“, kao i da je upitao kako je moguće da se Dačiću dozvolilo da govori u Savetu bezbednosti, jer je to „davanje prostora ličnostima sa kriminalnom i šovinističkom pozadinom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari