Foto: FoNet/TV Fonet (Arhiva)

Kako se navodi u saopštenju predsednikovog kabineta,  Putin je u čestitki istakao da se odnosi Rusije i Srbije dinamično razvijaju u duhu strateškog partnerstva.

„Ubeđen sam da će naš predstojeći susret u Beogradu doprineti daljem jačanju obostrano korisne bilateralne saradnje u najrazlačitijim oblastima. Želim sreću, zdravlje i uspeh Vama, Vašoj rodbini i najbližima, a bratskom srpskom narodu – blagostanje i prosperitet“, navodi se u čestitki.

Ovo je konstatovao i Medvedev i naglasio da je nastavljena realizacija velikih zajedničkih projekata, uz širenje kulturnih i humanitarnih veza.

„Ubeđen sam da će dolazeća 2019. godina doneti nove mogućnosti za jačanje praktične saradnje između Rusije i Srbije. To u potpunosti odgovara interesima naših zemalja. Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, zdravlje i uspeh, a svim građanima Srbije – mir i prosperitet“, kaže se u čestitki Medvedeva.

Vučić i Čepurin su konstatovali da se uspešno završavaju pripreme za zvaničnu posetu Putina Beogradu, koja će, kako je rečeno na sastanku, biti potvrda prijateljstva dveju zemalja i bratstva srpskog i ruskog naroda.

„Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Putina velika čast za Srbiju. Očekuje se potpisivanje dvadesetak dokumenata, koji će unaprediti saradnju Srbije i Rusije u svim oblastima“, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.